Hur gör ensamstående föräldrar egentligen?


Jörgen ska vara bortrest i några dagar så jag och den lilla lockiga ungen får klara oss själva. Det är bara ett par nätter men vållar ändå problem. Ikväll, till exempel, har jag körövning. Som tur är så kan Ivars farfar och en av kusinerna komma hit och vakta medan jag repar. Jag har vetat i en evighet att Jörgen ska åka bort och att jag har körövning, men först i slutet av förra veckan kopplades dessa två bitar av information samman i min hjärna.

Vi har bunkrat upp med mat och sånt innan, för att förenkla så mycket som möjligt, och jag får stå ut med att tappa några timmar på flexkontot, när jag både lämnar och hämtar på förskolan, och att inte hinna med träningen.

Det jag undrar är hur tusan alla ensamstående lyckas rodda detta vecka efter vecka, år ut och år in? Man lär inte hinna med några egna fritidsaktiviteter när barnen är små, om man inte har vänner och familj nära som kan hjälpa till med barnpassning väldigt ofta. Bara att hinna jobba, handla mat och se till att avkomman har hyfsat hela och rena kläder i rätt storlek känns som att det fyller dygnets vakna timmar. Minst.

Alla ensamstående föräldrar som lyckas ens någorlunda med detta jonglerande – jag faller på knä framför er i fullständig ödmjukhet.

2 tankar kring ”Hur gör ensamstående föräldrar egentligen?

 1. Mormor

  Blir allt lite avundsjuk på farfar och kusinen även om jag ju tackade nej till erbjudandet att ta hand om den lockhårige. Hoppas att du frågar mig igen. Ensamstående måste nog ha ett bra nätverk och sen får de nog avstå från egentid. Fråga bra din moster om hur det var när S var på de sju haven.

  Svara
  1. Karin Inläggsförfattare

   När jag kom hem sov Ivar, och farfar och kusinen meddelade att de gärna kan vara barnvakter igen :)

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *