Mors dag-fika


Idag har jag fått en puss, ett grattis och blivit bjuden på fika av Ivar. Om man nöjer sig med att äta med ögonen så är det här något av det finaste fika man kan få, tycker jag.

Tårtan har förstås gräddats i brio-ugnen, och när den är klar och ska tas ut är det mycket viktigt att grillvanten är på plats på handen. Alla får mjölk i kaffet, vare sig de vill eller ej, och värden väljer vad på kakfatet som passar bäst till varje gäst. Det är ett kafferep, ingen demokrati.

3 tankar kring ”Mors dag-fika

 1. Mormor

  Vilken fin uppvaktning på Mors dag. Ivar har ju självklart blick för vilken kaka som passar för var och en.
  Här blev det tårta från Nya Promenaden med Axel, Martina och Ola kom.

  Svara
 2. Maria Mikaelsson

  Hej Karin! Träffade din pappa vid er båt idag och kände igen bokstäverna på båten. Så jag var tvungen att fråga om han har en dotter. Vi pratade å han berättade att du har denna blogg. Fantastiskt fin å kul att finna dig här! Vet inte om du minns, men du och jag brevväxlade när vi var kanske 11-12 år å lekte flera gånger ute på öarna i Vänern. Vet att jag ofta spanade efter er båt när vi kom till nån ö. Jättekul att träffa din pappa å finna dig här som sagt! Hälsningar Mia (då Maria:) )

  Svara
  1. Karin Inläggsförfattare

   Hej! Vad roligt! Jag måste erkänna att jag inte minns… Jag tror att jag skulle behöva se er båt, eller dig, för att komma ihåg :) Tur att alla inte har så dåligt minne som jag i alla fall. Undrar om jag har dina brev kvar i nån låda. Det måste jag kolla efter nu när vi håller på att styra upp förrådet, för det skulle ju kunna trigga minnet. Hoppas att allt är bra med dig!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *