Veterinärbesöket

När Bengtsson vägdes när han hade blivit påkörd i somras och en månad efter olyckan så vägde han 3,7 kg båda gångerna. Nu vägde han 3,1. Veterinären såg också att han är lite stel i gången. Hon föreslog att vi testar smärtstillande i 10 dagar och sedan utvärderar, samt att vi kör en avmaskningskur. Hon trodde inte att avmagringen berodde på mask egentligen, eftersom pälsen är fin på honom, men det är väl en sådan där universalgrej man alltid testar.

Vi tänker som så att vi börjar med smärtlindringen, för vi är rätt övertygade om att han har ont, och så får vi se sedan. Förhoppningsvis har han landat lite illa och kan bli bättre. Får han tillbaka aptiten och blir glad igen när han får smärtstillande så kan det hända att vi får fortsätta ge honom det länge, eller för alltid. Om det inte hjälper med smärtstillande så provar vi avmaskning. Blodprover för att se om han är sjuk på något annat sätt är en annan potentiell väg. Det var inget snack alls om avlivning i alla fall. Jag är lättad.

1 tanke kring ”Veterinärbesöket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *