Planering för plantering

20130318-185002.jpg
Idag har vi inventerat förrådet av fröer och såjord hemma, planerat vad vi ska odla och köpt fröer, sättlök och sättpotatis. Jag vill ha ett jättestort land och ett jättestort växthus! Men det har vi inte och då får man begränsa sig.

Nytt för i år blir sockerärtor, potatis, dill, ruccola och spenat, medan bondbönor, morot och eventuellt mangold får stryka på foten. Tomat, rödlök, persilja, sallat och squash ska vi odla i år igen, men vi ändrar lite. Vi ska bara ha två squashplantor, för tre blev för mycket, vi testar en annan sorts tomat, en annan sorts sallat och slätbladig persilja istället för krusbladig. Vi kommer att behöva utöka odlingarna för att få plats. Troligtvis blir det pallkragar, eventuellt lite modifierade för att försvåra ytterligare för de spanska skogssniglarna som finns i sjuka mängder här.

Gräslök och jordgubbar satte vi förra året så det har vi, och rabarber, fläder och hallon fanns redan när vi flyttade in. Senare på säsongen kommer körsbären, plommonen och så äpplena och kanske något päron på Ivars lilla päronträd.

Tänk att Ivar är så stor att han kommer att kunna smaka på allt det goda! Det ska bli härligt att leka i trädgården med honom och plocka jordgubbar direkt ur landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *