Vadai med kokossalsa

Vi åt så sjukt god mat igår, tack vare tips från min kompis Tom. Tyvärr hann jag inte ta nån bild innan allt var slut, men bild finns tillsammans med receptet.

Det är en indisk rätt av kryddad linssmet som man formar till ringar och friterar. Receptet är lätt att följa och resultatet ser härligt avancerat ut.

Jag står tyvärr inte ut med smaken av koriander (bladen alltså, mald koriander är en annan femma) så jag tog persilja istället. Blev så grymt gott! Jag blev förvånad över konsistensen på salsan dock. Eftersom salsa betyder sås så hade jag väntat mig något åtminstone kletigt, men det blev mer som strössel. Inga fel i det, lite överraskande bara.

Vi friterade halloumi också, för att testa hur det blev och det blev förstås asgott. Sedan satte vi oss framför teven och På spåret med varsin Singha och doppade vadai i mangochutney och kokossalsa. Bästa fredagsmaten hittills! Det här var genuint annorlunda mot maten jag brukar laga, vilket är kul i sig, och resultatet blev så bra att vi definitivt kommer att göra det igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *