Ivar ”Stenmark” Axelsson

En fördel med att börja gå när man är nio månader är att oddsen är hyfsade för att man är stabil nog att kunna stå på ett par skidor innan man fyllt två.

Ivar och jag följde, precis som förra året, med mina föräldrar en vecka till fjällen. Jag och pappa kunde inte motstå att hyra pjäxor och skidor (hjälm har han egen) till Ivar – och vilken kung på skidorna den lilla parveln visade sig vara! Förhoppningen var att han skulle hålla sig upprätt och kunna stå på skidorna vid stillastående, men det gick mycket bättre än så.

Pappa tog sig an uppgiften att åka lift och utför med Ivar med själ och hjärta, och det var snudd på att jag inte lyckades sno åt mig ett par åk med lillprins bus. Men jag klagar inte över att sonen har en entusiastisk morfar – jag fick åka i några aningen mer utmanade backar med min kusin medan pappa och Ivar åkte typ hundra åk i barnbacken.

Det var första åken på evigheter för mig. Om man ska tro dateringen på liftkortet jag hade i fickan på skidbrallorna så var senaste gången jag åkte utför 2009. Hur som helst var det jättekul och jag hade gärna stannat en vecka till – om Jörgen hade anslutit sig till oss. En vecka utan varann är lite för länge egentligen.

IMG_2296

Det finns ursmarta selar att sätta på småttingarna när de är nybörjare på skidor. Pappa hade koll på att det fanns och köpte en när vi (= pappa) hyrde skidor. Hur bra som helst!

2 reaktion på “Ivar ”Stenmark” Axelsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *