Pendlarfrukost: Overnight Oats

Overnight oats är min favoritfrukost för tillfället. Tre dagar i veckan tar jag tåget till Göteborg klockan 6:22 och då vill jag ha en frukost som bara är att stoppa ner i väskan och äta på tåget, utan att behöva förbereda något på morgonen. Jag har utgått från ett recept från bloggen Tasty Health och modifierat lite.

Overnight oats med äppelmos och mandelsmör


0,75 dl havregryn
2 tsk chiafrön
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1,25 dl lättkvarg
0,5 dl vatten eller mjölk
0,5 dl äppelmos
0,5 msk mandelsmör

Blanda ihop de torra ingredienserna, kvarg och vatten/mjölk i en burk (eller skål om du inte ska äta din frukost på språng).

Lägg på äppelmos och mandelsmör. Täck med lock och ställ i kylen över natten. På morgonen är det bara att ta en sked hugga in på sin frukost eller, som jag, stoppa ner den i väskan och ta med.

Havregrynen sväller och blir mjuka i vätskan över natten, och chiafröna bidrar till en puddingliknande konsistens. Utifrån det här basreceptet kan man modifiera efter tycke och smak, men chiafröna kan inte uteslutas.

Mängden i det här receptet passar mig. Jag äter detta och dricker te ur min termosmugg på tåget, och sedan äter jag oftast ett ägg och lite frukt vid nio. Anpassa mängden efter dina egna behov.

Smaklig spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *