Båtupptagning och mysdag

Idag har vi tagit upp båten och kört hem den. Tur att det bara är en mil till småbåtshamnen i stan eftersom vi inte kan köra snabbare än sisådär 25 km/h med båtkärran för att den inte ska skaka sönder. Det är något obehagligt med båtar på land, tycker jag. De blir så hemskt höga och har tyngdpunkten alldeles för högt upp. Inget har de att balansera på heller. Som att ställa ett hus med takåsen neråt.

Ivar somnade i bilen på vägen hem och sov gott genom Jörgens och mitt ordnande med att försöka få båtkärran på plats. Återigen förundrades vi över det omöjliga i att backa ett ekipage som är ledat på två ställen. Det gick hur som helst mycket bättre i år än förra året, och det är skönt att det är gjort.

Tack vare att Jörgen bottenmålade båten i våras och att vi (med min bror Anders och hans sambo Karin som oavlönad arbetskraft) vaxade skrovet, så var hon riktigt fin nu. Inte alls i samma behov av en avskrubbning som förra året.

I övrigt har vi inte gjort mycket idag. Vi är lite dävna efter en mycket trevlig fonduekväll hos familjen Nilsson i Söne Mad igår. Jörgen sover middag i soffan och jag och Ivar myser i en fåtölj med en Nicke Nyfiken-bok och – förstås! – Lilla spöket Laban.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *