Sjuka nätter

Inatt sov jag och Ivar ensamma i sovrummet. Jörgen tog med sig sängkläder och gick iväg för att bädda i gästrummet. Jag förstår honom. Ivar är sjuk. Natten till igår vaknade han en massa gånger, alldeles otröstlig, och det tog lång tid att lugna honom så att han somnade om. I vanliga fall vaknar han en gång på småtimmarna eller framåt morgonen, får sin nappflaska med vatten eller en kram och somnar igen.

Ivar passade på att bli sjuk i helgen, när vi var i Stockholm och hälsade på vänner. I lördags, i den härliga sommarvärmen, hade den stackars ungen 39,5 i temp och började hosta. Nu är han feberfri på dagarna men har kvar hostan, som förvärrats, och han andas rosslande när han legat ner ett tag.

Mat är han helt ointresserad av, så han har levt på välling, frukt och smoothies sedan i lördags morse. Älskar Ella’s kitchens frukt- och grönsakssmoothies! Vet inte hur mycket pengar vi lägger på de där men det vore helt klart fint att köpa direkt från grossisten.

Denna natt var lite bättre. Han vaknade ett antal gånger under första halvan av natten men sedan sov han. Det bästa var att han var på bra humör när han vaknade. Igår grät han i typ en kvart när han vaknade, och det är liksom ingen rolig start på dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *