Gaffel slår sked

Här händer det grejer. Ivar har börjat äta med gaffel! Han provade när vi var hos kompisarna i Strömstad i helgen. Gaffeln lånade han av deras treåring och sedan skyfflade han in tortillini i mängder. Tips från coachen (d.v.s. treåringens mamma): skippa barngafflar och skedar och börja med små serveringsgafflar med lite tjockare skaft. Sked är ju hemskt svårt egentligen eftersom man behöver lyckas med vinkeln för att inte förlora det man eventuellt och med stor möda lyckats fånga, och barngafflarna är så trubbiga att det är svårt att spetsa något på dem.

På vägen hem från Strömstad besökte vi en galet stor och sjukt sunkig loppis mellan Tanumshede och Grebbestad och där hittade jag två serveringsgafflar, precis likadana som den Ivar lånade.

Ivar äter kiwibitar med sin nya gaffel.

Ett annat framsteg som inte framkallar lika stort jubel hos föräldrarna är att han har lärt sig att klättra upp på soffbordet. Vilket påminner mig om att jag drömde en riktigt vidrig dröm inatt som involverade att han föll och slog i huvudet, men det tänker jag inte berätta mer om. Jag vaknade innan jag sett hur skadad han var men det var så otäckt att jag besparar er det (om t.ex. en kompis från förr med katastoftankar läser inlägget så vill jag inte lägga ved på den brasan).

Förstå mig rätt, jag är glad över alla nya grejer han gör, så jag är faktiskt glad över att han kan klättra upp på soffbordet. Det är bara lite besvärligare att han kan det, eftersom det kräver ökad passning igen i en period innan han har lärt sig att bemästra sina nyvunna kunskaper.

Nu sover den lilla parveln och jag kliar mig i huvudet över varför bredbandet inte verkar funka och ska försöka hinna skriva lite riktlinjer för hur man skriver för webben innan Ivar vaknar igen. Jag ska hålla en utbildning för (en del av) webbredaktörerna på Lidköpings kommun 22 maj, och då ska de få med sig lite kursmaterial hem, så att de inte behöver memorera allt jag säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *