Världspremiär

Ivar har testat gröna ärtor och keso för första gången idag. Betyg: jättegott. Jag och Jörgen tycker att det är rätt vidrigt med gröna ärtor men tydligen var det en stor favorit hos mig när jag var barn. Mamma säger att jag åt i princip uteslutande potatis, keso och gröna ärtor. I Ivars fall är det väl aningen oklart om det var smaken eller att ärtorna är så roliga att plocka upp och stoppa i munnen som skapade succén. Fast det är ju strunt samma, bara han äter de äckliga små nyttigheterna så är jag nöjd!

Lunchen bestod, utöver keso och ärtor, av ugnspannkaka med finrivna morötter i. Till efterrätt fick han en kiwi skuren i småbitar.

Dagens barnlunch
Jag fick fylla på med ärtor för de slukade han snabbt. Innan lunchen sov han middag i typ två timmar, och när man sover mycket och äter ordentligt blir man hemskt nöjd med livet och orkar leka och spexa massor.

Glad Ivar
Nu ska vi ta tag i fredagsstädningen. Dammsugningen är en favorit hos Ivar, och jag hatar det inte så mycket längre heller, efter att vi skaffade ny dammsugare.

Ikväll blir det fredagsbubbel som vanligt, och en kompis till Jörgen kommer hit från Strömstad. På menyn står potatismos, marinerad vildsvinsytterfilé/quornfilé och rödvinssås. Rödvinssåsen står för det nya ikväll för det har varken jag eller Jörgen gjort förut.

2 tankar kring ”Världspremiär

    1. Karin Inläggsförfattare

      Keso började jag gilla igen redan på gymnasiet (av ren överlevnadsinstinkt, den vegetariska maten var inte precis proteinrik på Alléskolan), men ärtor kanske jag kan börja äta igen efter pension nån gång då :)

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *