Tortellinigratäng

2013-01-25 Tortellinigratäng

Gårdagens tortellinigratäng fick betyget god vardagsmat och kommer absolut att göras igen. Jag vet inte om det framgår av bilden men gratängen lyckades se både god och fräscht nyttig ut på samma gång. Det mest spektakulära med den här rätten är att den omvände Jörgen från spenathatare till spenatälskare. Jag önskar bara att jag hade spelat in när han pratade om att spenaten verkligen förhöjde rätten för det är nog det mest oväntade jag varit med om i hela mitt liv.

Det vi i ändrade på i receptet var att vi tog 1 msk dinkelsikt istället för 0,5 msk maizena och att vi rev lite extra ost och strödde över gratängen. Nästa gång kommer vi att krydda såsen mer för den var lite tam. Kanske slänga i en buljongtärning och lite chilipeppar.

Efter att vi hade mumsat gratäng och Jörgen nattat Ivar så kollade vi på På spåret. Vi bor ju i Lidköping (en mil utanför om man ska vara nogräknad) och vi kunde inte den där kringlan. Det verkar inte vara en särskilt känd företeelse här alls faktiskt, att döma av reaktionerna på facebook. De hade kunnat fråga om Läckö slott och om Magnus Gabriel de la Gardie, men istället väljer de ett bakverk som nu bland På spåret-tittarna kommer att vara det som utmärker Lidköping fast Lidköpingsborna inte håller med. Nästa gång de frågar efter något som sägs vara typiskt för någon annan liten stad kommer jag inte köpa rakt av att det är något typiskt. Hur som helst så skrapade vi ihop 29 poäng igår, vilket är dramatiskt mycket bättre än övriga avsnitt denna säsong. Jörgen klarade Vem där? för första gången (jag har aldrig klarat det, vi svär varje gång över att de började det med det istället för årtal), och jag klarade de flesta av musikfrågorna, vilket är oerhört oväntat eftersom vi vanligtvis inte klarar några musikfrågor alls. Vi brukar inte ens höra när en låt övergår i en annan, om man ska vara helt ärlig.

Idag ska vi ut på isen och prova långfärdsskridskorna för första gången den här vintern!

 

1 tanke kring ”Tortellinigratäng

  1. Mormor

    I drottning Kristinas jaktslott, i fiket i hörnet på av torget och i Rörstrands cafe har jag testat
    Läckokringlan. En kringla räcker gott till två pers. Härligt onyttig och god.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *